Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z grudnia 13, 2017

Naleśniki budyniowe

Jak szybki i pyszny obiad to naleśniki budyniowe:)Uwielbiam je. Idealnie smakują w połączeniu z różnymi smakami dżemów czy powideł. Można podawać je również z twarogiem czy bitą śmietaną. Są obłędnie pyszne i bardzo delikatne. Zapraszam po przepis:) Składniki: 2 jajka 2 łyżki cukru szczypta soli olej do smażenia naleśników 500 ml mleka 1 opakowania budyniu waniliowego 150 g mąki pszennej Przygotowanie: Jajka zmiksować z mlekiem, 2 łyżkami cukru i szczyptą soli. Następnie wsypać proszek budyniowy oraz mąkę pszenną. Wszystko zmiksować do połączenia się składników tak aby ciasto naleśnikowe miało dość rzadką konsystencję. Patelnię rozgrzać, wlać odrobinę oleju. Wlać na patelnię porcję ciasta, rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni i smażyć z bu stron na złoty kolor.