Nie macie pomysłu ani czasu na obiad? Polecam serdecznie to szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne danie. Czas wykonania to właściwie tylko czas potrzebny na ugotowanie się ryżu. Zapraszam po przepis:) Składniki: Ryz do risotto 1 szklanka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia 2 cebule 50 g masła 1/2 I bulionu z kurczaka puszka kukurydzy puszka mrożonego groszku sól i pieprz 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki Przygotowanie: Warzywa umyć i pokroić. Masło roztopić i dodać do niego wszystkie przyprawy, dorzucić ryż, wymieszać z masłem i pozostawić na 30 min. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę i mieszając obsmażyć na roztopionym maśle na złoty kolor. Do cebuli dodać ryż i warzywa, podsmażyć razem, stopniowo dodać bulion i zagotować. Dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać kukurydzę i groszek, dusić jeszcze 5 minut. Smacznego:)