Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z lutego 21, 2018

Curry z indykiem, ananasem i serem feta

Uwielbiamy to danie jest bardzo smaczne i proste do przyrządzenia. Aromat curry unosi się w całym domu. Posmak ostrości curry i słodkości ananasa świetnie ze sobą współgrają. Danie można przyrządzić z ryżem, kuskusem, makaronem lub z czym sobie tylko zażyczycie. Serdecznie polecam wszystkim tę potrawę:) Składniki: 1 pojedyncza pierś z indyka 1 cebula 2 papryki czerwone 1 puszka ananasa bądź 1 mały świeży ananas pół opakowania sera feta w kostce (półtłusty) sól, pieprz, curry indyjskie czerwone, curry zwykłe, czosnek niedźwiedzi. olej Przygotowanie: Cebulę i pierś z indyka, paprykę, ananasa kroimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy na początku cebulę. Gdy cebula się zarumieni wrzucamy mięso i smażymy do czasu gdy również będzie rumiane. Gdy mięso z cebulą się podsmaży dodajemy po kolei papryki i ananasa. Podlewamy 100 ml wody, przykrywamy i dusimy składniki razem ok 30 min, dodajemy ser fetę i dusimy jeszcze przez 5 min. W między czasie doprawiamy wg. uznania wyżej pod