Uwielbiamy to danie jest bardzo smaczne i proste do przyrządzenia. Aromat curry unosi się w całym domu. Posmak ostrości curry i słodkości ananasa świetnie ze sobą współgrają. Danie można przyrządzić z ryżem, kuskusem, makaronem lub z czym sobie tylko zażyczycie. Serdecznie polecam wszystkim tę potrawę:)
Składniki:
1 pojedyncza pierś z indyka
1 cebula
2 papryki czerwone
1 puszka ananasa bądź 1 mały świeży ananas
pół opakowania sera feta w kostce (półtłusty)
sól, pieprz, curry indyjskie czerwone, curry zwykłe, czosnek niedźwiedzi.
olej
Przygotowanie:
Cebulę i pierś z indyka, paprykę, ananasa kroimy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy na początku cebulę.
Gdy cebula się zarumieni wrzucamy mięso i smażymy do czasu gdy również będzie rumiane.
Gdy mięso z cebulą się podsmaży dodajemy po kolei papryki i ananasa.
Podlewamy 100 ml wody, przykrywamy i dusimy składniki razem ok 30 min, dodajemy ser fetę i dusimy jeszcze przez 5 min.
W między czasie doprawiamy wg. uznania wyżej podanymi przyprawami.
Polecam nie oszczędzać zwykłego curry, ponieważ to jest najważniejsza przyprawa dodająca daniu wspaniałego aromatu i smaku.
Na wierzch potrawy można zetrzeć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim.
Smacznego:)
Składniki:
1 pojedyncza pierś z indyka
1 cebula
2 papryki czerwone
1 puszka ananasa bądź 1 mały świeży ananas
pół opakowania sera feta w kostce (półtłusty)
sól, pieprz, curry indyjskie czerwone, curry zwykłe, czosnek niedźwiedzi.
olej
Przygotowanie:
Cebulę i pierś z indyka, paprykę, ananasa kroimy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy na początku cebulę.
Gdy cebula się zarumieni wrzucamy mięso i smażymy do czasu gdy również będzie rumiane.
Gdy mięso z cebulą się podsmaży dodajemy po kolei papryki i ananasa.
Podlewamy 100 ml wody, przykrywamy i dusimy składniki razem ok 30 min, dodajemy ser fetę i dusimy jeszcze przez 5 min.
W między czasie doprawiamy wg. uznania wyżej podanymi przyprawami.
Polecam nie oszczędzać zwykłego curry, ponieważ to jest najważniejsza przyprawa dodająca daniu wspaniałego aromatu i smaku.
Na wierzch potrawy można zetrzeć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim.
Smacznego:)
Komentarze