Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z lutego 12, 2018

Makaron z grzybami leśnymi

Jeżeli posiadacie jeszcze trochę zamrożonych grzybków i nie macie na nie pomysłu, polecam właśnie ten przepis. Danie to robi się szybko, nie jest zbytnio pracochłonne. Serdecznie polecam Wam ten przepis:) Składniki: 30 dag makaronu tagliatelle (szerokie wstążki) 40 dag grzybów leśnych 1 cebula 2-3 łyżki oleju 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany świeżo starty pieprz czarny, sól Przygotowanie: Oczyszczone i umyte grzyby kroimy w plasterki i smażymy na rumiano na oleju. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy ok. 5 minut mieszając. Gdy płyn odparuje, wlewamy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy makaron al dente, odcedzamy i przekładamy na ogrzany półmisek. Smacznego:)