Jeżeli posiadacie jeszcze trochę zamrożonych grzybków i nie macie na nie pomysłu, polecam właśnie ten przepis. Danie to robi się szybko, nie jest zbytnio pracochłonne. Serdecznie polecam Wam ten przepis:)
Składniki:
30 dag makaronu tagliatelle (szerokie wstążki)
40 dag grzybów leśnych
1 cebula
2-3 łyżki oleju
1 łyżka masła
1/2 szklanki śmietany
świeżo starty pieprz czarny, sól
Przygotowanie:
Oczyszczone i umyte grzyby kroimy w plasterki i smażymy na rumiano na oleju.
Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy jeszcze ok. 5 minut.
Dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy ok. 5 minut mieszając.
Gdy płyn odparuje, wlewamy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy makaron al dente, odcedzamy i przekładamy na ogrzany półmisek.
Smacznego:)
Składniki:
30 dag makaronu tagliatelle (szerokie wstążki)
40 dag grzybów leśnych
1 cebula
2-3 łyżki oleju
1 łyżka masła
1/2 szklanki śmietany
świeżo starty pieprz czarny, sól
Przygotowanie:
Oczyszczone i umyte grzyby kroimy w plasterki i smażymy na rumiano na oleju.
Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy jeszcze ok. 5 minut.
Dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy ok. 5 minut mieszając.
Gdy płyn odparuje, wlewamy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy makaron al dente, odcedzamy i przekładamy na ogrzany półmisek.
Smacznego:)
Komentarze