Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z stycznia 3, 2018

Tajska zupa Curry

Rozgrzewająca i aromatyczna zupa, idealna na zimowe obiady. Zupa ta jest bardzo syta. Zapraszam po przepis:) Składniki: Pół kg piersi Pół kg kapusty pekińskiej Papryka czerwona i żółta 4 ząbki czosnku Puszka kukurydzy 1 duży pomidor 1 średnia cukinia 1 średnia pietruszka 1 średnia marchewka 1 czubata łyżka przyprawy curry zwykłej 1 łyżeczka przyprawy curry czerwone Kilka ziarenek ziela angielskiego Makaron 4 liście laurowe Pieprz i sól do smaku. Przygotowanie: Pierś z indyka, cukinię, paprykę i pomidora pokroiłam w kostkę, a kapustę pekińską w paski. Marchewkę i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Wszystko przełożyłam do garnka i zalałam wodą. Dodałam czosnek, kukurydzę, pastę curry, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól i gotowałam przez 30 minut. 15 minut przed końcem gotowania wstawiłam w osobnym garnuszku makaron. Smacznego:)