Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z stycznia 25, 2018

Zupa meksykańska

uwielbiam pikantne zupy. Dziś ugotowałam zupę meksykańską z dużą ilością chilli i kminu rzymskiego. Kmin rzymski nadaje zupie bardzo wyrazistego smaku. Zapraszam po przepis:) Składniki: mięso mielone 700 gram kukurydza 1 puszka cebula biała 1 sztuka pomidory w puszce 1 puszka sól do smaku pieprz do smaku majeranek do smaku koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki cukier 1 łyżeczka fasola czerwona 2 puszki papryka czerwona 1 sztuka papryka ostra mielona 1 łyżeczka kmin rzymski 3 łyżeczki liść laurowy ziele angielskie 1 cm papryczki chilli Przygotowanie: Mięso mielona podsmażamy w garnku z cebulą. Do mięsa dodajemy kolejno paprykę, kukurydzę i fasolę, zalewamy wodą tak, by przykryła zawartość. Wstawiamy na mały ogień. Gotujemy ok 20 minut. Przyprawiamy, gotujemy ok 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy, gotujemy kolejne 10-15 minut. Smacznego:)