uwielbiam pikantne zupy. Dziś ugotowałam zupę meksykańską z dużą ilością chilli i kminu rzymskiego. Kmin rzymski nadaje zupie bardzo wyrazistego smaku. Zapraszam po przepis:)
Składniki:
mięso mielone 700 gram
kukurydza 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
pomidory w puszce 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
cukier 1 łyżeczka
fasola czerwona 2 puszki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka ostra mielona 1 łyżeczka
kmin rzymski 3 łyżeczki
liść laurowy
ziele angielskie
1 cm papryczki chilli
Przygotowanie:
Mięso mielona podsmażamy w garnku z cebulą.
Do mięsa dodajemy kolejno paprykę, kukurydzę i fasolę, zalewamy wodą tak, by przykryła zawartość.
Wstawiamy na mały ogień.
Gotujemy ok 20 minut.
Przyprawiamy, gotujemy ok 10 minut na małym ogniu.
Po tym czasie dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy, gotujemy kolejne 10-15 minut.
Smacznego:)
Składniki:
mięso mielone 700 gram
kukurydza 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
pomidory w puszce 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
cukier 1 łyżeczka
fasola czerwona 2 puszki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka ostra mielona 1 łyżeczka
kmin rzymski 3 łyżeczki
liść laurowy
ziele angielskie
1 cm papryczki chilli
Przygotowanie:
Mięso mielona podsmażamy w garnku z cebulą.
Do mięsa dodajemy kolejno paprykę, kukurydzę i fasolę, zalewamy wodą tak, by przykryła zawartość.
Wstawiamy na mały ogień.
Gotujemy ok 20 minut.
Przyprawiamy, gotujemy ok 10 minut na małym ogniu.
Po tym czasie dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy, gotujemy kolejne 10-15 minut.
Smacznego:)
Komentarze