Rozgrzewająca i aromatyczna zupa, idealna na zimowe obiady. Zupa ta jest bardzo syta. Zapraszam po przepis:)
Składniki:
Pół kg piersi
Pół kg kapusty pekińskiej
Papryka czerwona i żółta
4 ząbki czosnku
Puszka kukurydzy
1 duży pomidor
1 średnia cukinia
1 średnia pietruszka
1 średnia marchewka
1 czubata łyżka przyprawy curry zwykłej
1 łyżeczka przyprawy curry czerwone
Kilka ziarenek ziela angielskiego
Makaron
4 liście laurowe
Pieprz i sól do smaku.
Przygotowanie:
Pierś z indyka, cukinię, paprykę i pomidora pokroiłam w kostkę, a kapustę pekińską w paski.
Marchewkę i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach.
Wszystko przełożyłam do garnka i zalałam wodą.
Dodałam czosnek, kukurydzę, pastę curry, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól i gotowałam przez 30 minut.
15 minut przed końcem gotowania wstawiłam w osobnym garnuszku makaron.
Smacznego:)
Składniki:
Pół kg piersi
Pół kg kapusty pekińskiej
Papryka czerwona i żółta
4 ząbki czosnku
Puszka kukurydzy
1 duży pomidor
1 średnia cukinia
1 średnia pietruszka
1 średnia marchewka
1 czubata łyżka przyprawy curry zwykłej
1 łyżeczka przyprawy curry czerwone
Kilka ziarenek ziela angielskiego
Makaron
4 liście laurowe
Pieprz i sól do smaku.
Przygotowanie:
Pierś z indyka, cukinię, paprykę i pomidora pokroiłam w kostkę, a kapustę pekińską w paski.
Marchewkę i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach.
Wszystko przełożyłam do garnka i zalałam wodą.
Dodałam czosnek, kukurydzę, pastę curry, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól i gotowałam przez 30 minut.
15 minut przed końcem gotowania wstawiłam w osobnym garnuszku makaron.
Smacznego:)
Komentarze