Witam Was serdecznie. Dziś u mnie na stole króluje zupa jarzynowa. Wykorzystałam do jej wykonania chyba wszystkie możliwe warzywa jakie miałam w domu 😀
Zapraszam po przepis
Składniki:
1 cebula
2 marchewki
2 pietruszki
pół selera
3 ziemniaki
1 główka kalafiora
1 cukinia
1 papryka czerwona
Świeży koperek
Śmietana
Sól, pieprz, ziele angielskie, bulion z kostki rosołowej( można oczywiście zrobić bulion normalnie na mięsie)
Wykonanie:
Cebulę podsmażyć w garnku w którym będziemy gotowali zupę. Warzywa pokroić w kostkę( oprócz kalafiora tego rozdzielamy na różyczki), dorzucić do cebuli i gotować aż wszystkie zmiękną czyli ok 30 min. W połowie gotowania dodajemy kalafiora ( kalafior szybko się rozgotowuje). Zupę doprawiamy wg. uznania i wsypujemy świeży koperek. Gotujemy jeszcze ok. 10 min. Gdy zupa jest gotowa to smacznie ją zjadamy z 1 łyżeczką śmietany ( do Zabiele ja)
Życzę smacznego 😀
Zapraszam po przepis
Składniki:
1 cebula
2 marchewki
2 pietruszki
pół selera
3 ziemniaki
1 główka kalafiora
1 cukinia
1 papryka czerwona
Świeży koperek
Śmietana
Sól, pieprz, ziele angielskie, bulion z kostki rosołowej( można oczywiście zrobić bulion normalnie na mięsie)
Wykonanie:
Cebulę podsmażyć w garnku w którym będziemy gotowali zupę. Warzywa pokroić w kostkę( oprócz kalafiora tego rozdzielamy na różyczki), dorzucić do cebuli i gotować aż wszystkie zmiękną czyli ok 30 min. W połowie gotowania dodajemy kalafiora ( kalafior szybko się rozgotowuje). Zupę doprawiamy wg. uznania i wsypujemy świeży koperek. Gotujemy jeszcze ok. 10 min. Gdy zupa jest gotowa to smacznie ją zjadamy z 1 łyżeczką śmietany ( do Zabiele ja)
Życzę smacznego 😀
Komentarze