Jak szybki i pyszny obiad to naleśniki budyniowe:)Uwielbiam je. Idealnie smakują w połączeniu z różnymi smakami dżemów czy powideł. Można podawać je również z twarogiem czy bitą śmietaną. Są obłędnie pyszne i bardzo delikatne. Zapraszam po przepis:)
Składniki:
2 jajka
2 łyżki cukru
szczypta soli
olej do smażenia naleśników
500 ml mleka
1 opakowania budyniu waniliowego
150 g mąki pszennej
Przygotowanie:
Jajka zmiksować z mlekiem, 2 łyżkami cukru i szczyptą soli.
Następnie wsypać proszek budyniowy oraz mąkę pszenną.
Wszystko zmiksować do połączenia się składników tak aby ciasto naleśnikowe miało dość rzadką konsystencję.
Patelnię rozgrzać, wlać odrobinę oleju.
Wlać na patelnię porcję ciasta, rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni i smażyć z bu stron na złoty kolor.
Składniki:
2 jajka
2 łyżki cukru
szczypta soli
olej do smażenia naleśników
500 ml mleka
1 opakowania budyniu waniliowego
150 g mąki pszennej
Przygotowanie:
Jajka zmiksować z mlekiem, 2 łyżkami cukru i szczyptą soli.
Następnie wsypać proszek budyniowy oraz mąkę pszenną.
Wszystko zmiksować do połączenia się składników tak aby ciasto naleśnikowe miało dość rzadką konsystencję.
Patelnię rozgrzać, wlać odrobinę oleju.
Wlać na patelnię porcję ciasta, rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni i smażyć z bu stron na złoty kolor.
Komentarze