Naleśniki uwielbiam w każdej postaci. Ostatnio po raz pierwszy zrobiłam naleśniki zapiekane nadziewane szpinakiem i serem feta, były przepyszne dlatego chciałabym je Wam polecić:)
Składniki na ciasto naleśnikowe:
2 jaja
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 szklanki mąki
sól
Farsz szpinakowy:
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 opakowanie sera feta
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
pieprz
mielona gałka muszkatołowa
szczypta chili
Przygotowanie:
Z podanych składników na ciasto za pomocą miksera złączyć wszystko i usmażyć na patelni cienkie placki.
Na osobnej patelni przygotować farsz. Na początku podsmażyć czosnek, w osobnym naczyniu rozmrozić szpinak, dodać do czosnku. Następnie dodać ser feta. Chwilę razem smażyć.
Farsz zawinąć w naleśniki, włożyć do naczynia żaroodpornego posypać serem żółtym i włożyć do piekarnika na 10 min w 180 St.
Składniki na ciasto naleśnikowe:
2 jaja
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 szklanki mąki
sól
Farsz szpinakowy:
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 opakowanie sera feta
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
pieprz
mielona gałka muszkatołowa
szczypta chili
Przygotowanie:
Z podanych składników na ciasto za pomocą miksera złączyć wszystko i usmażyć na patelni cienkie placki.
Na osobnej patelni przygotować farsz. Na początku podsmażyć czosnek, w osobnym naczyniu rozmrozić szpinak, dodać do czosnku. Następnie dodać ser feta. Chwilę razem smażyć.
Farsz zawinąć w naleśniki, włożyć do naczynia żaroodpornego posypać serem żółtym i włożyć do piekarnika na 10 min w 180 St.
Komentarze