Nic dodać nic ująć po prostu pyszna, aromatyczna pachnąca świeżymi grzybkami zupa grzybowa, która pewnie każdy zna i lubi?!
Składniki:
Bulion z marchwi, pietruszki, selera, pory, natki pietruszki nać selera.
Świerże grzyby
Parę suszonych grzybów do smaku
Kostka grzybowa i rosołowa
Pieprz, ziele angielskie
Śmietana do zabielenia
makaron
Przygotowanie:
Gotować aż warzywa zmiękną. Następnie dodać grzyby, przyprawić i nadal gotować ok 20 minut. W osobnym garnku wstawić makaron. Gdy zupa jest gotowa, nalać do miseczek, dodać makaron i zabielić śmietnką.
Składniki:
Bulion z marchwi, pietruszki, selera, pory, natki pietruszki nać selera.
Świerże grzyby
Parę suszonych grzybów do smaku
Kostka grzybowa i rosołowa
Pieprz, ziele angielskie
Śmietana do zabielenia
makaron
Przygotowanie:
Gotować aż warzywa zmiękną. Następnie dodać grzyby, przyprawić i nadal gotować ok 20 minut. W osobnym garnku wstawić makaron. Gdy zupa jest gotowa, nalać do miseczek, dodać makaron i zabielić śmietnką.
Komentarze