Wczoraj naszła mnie chęć na coś słodkiego i ukręciłam właśnie to ciasto. Mój budyniowiec jest dość łatwy w przygotowaniu i dość szybki. Polecam przepis:)
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
kostka margaryny
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki oliwy lub oleju
Nadzienie:
1 budyń u mnie czekoladowy + 2 łyżki cukru
1,5 szklanki mleka
2 banany
Przygotowanie:
Budyń ugotować na mleku dodając cukier, lekko ostudzić i dodać do niego pokrojone w plastry banany.
Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrem, dodać oliwę i szybko zagnieść ciasto.
Większą część ciasta (3/5) rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłożyć budyń.
Resztę ciasta zetrzeć na tarce na warstwę budyniową.
Piec w 190°C przez ok. 30 minut.
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
kostka margaryny
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki oliwy lub oleju
Nadzienie:
1 budyń u mnie czekoladowy + 2 łyżki cukru
1,5 szklanki mleka
2 banany
Przygotowanie:
Budyń ugotować na mleku dodając cukier, lekko ostudzić i dodać do niego pokrojone w plastry banany.
Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrem, dodać oliwę i szybko zagnieść ciasto.
Większą część ciasta (3/5) rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłożyć budyń.
Resztę ciasta zetrzeć na tarce na warstwę budyniową.
Piec w 190°C przez ok. 30 minut.
Komentarze