Nie macie pomysłu na syty, smaczny a z drugiej strony bardzo lekki obiadek? polecam Wam właśnie te kotleciki, pasują idealnie do rysopisu:) Zapraszam po przepis.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
ser żółty w kostce ok. 150 g
pieczarki 8 większych
3 jajka
6 łyżki mąki pszennej
czosnek 2 duże ząbki
koperek
papryka słodka
pieprz
sól
kurkuma
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki.
Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski.
Do mięsa ścieram na tarce z dużymi oczkami ser żółty i surowe pieczarki, wbijam dwa jajka, dodaję obie mąki, posiekany koperek, czosnek i resztę przypraw.
Mieszam aż wszystkie składniki się połączą.
Odstawiam do lodówki na minimum godzinę.
Po tym czasie rozgrzewam patelnię z niewielką ilością oleju.
Na patelnię nakładam łyżką masę formując delikatnie przyklepane kotleciki. Smażę z obu stron do zrumienienia.
Jakieś 10 minut na średnim ogniu.
Smacznego :)
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
ser żółty w kostce ok. 150 g
pieczarki 8 większych
3 jajka
6 łyżki mąki pszennej
czosnek 2 duże ząbki
koperek
papryka słodka
pieprz
sól
kurkuma
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki.
Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski.
Do mięsa ścieram na tarce z dużymi oczkami ser żółty i surowe pieczarki, wbijam dwa jajka, dodaję obie mąki, posiekany koperek, czosnek i resztę przypraw.
Mieszam aż wszystkie składniki się połączą.
Odstawiam do lodówki na minimum godzinę.
Po tym czasie rozgrzewam patelnię z niewielką ilością oleju.
Na patelnię nakładam łyżką masę formując delikatnie przyklepane kotleciki. Smażę z obu stron do zrumienienia.
Jakieś 10 minut na średnim ogniu.
Smacznego :)
Komentarze