Uwielbiam piec ciasteczka kruche maślane i patrzeć jak szybko znikają z pojemnika. Gwarantuję, że te ciastka zasmakują nawet najbardziej wybrednym pożeraczom słodyczy:) Zapraszam po przepis:)
Składniki:
200 g masła
2,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru pudru
1 jajko
1 łyżka cukru z wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem a potem zagnieść.
Ciasto włożyć do lodówki na 15-20 minut, nie będzie tak kleić się do dłoni.
Uformować małe kulki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą i spłaszczyć.
Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec ok. 8-9 minut aż brzegi delikatnie się zezłocą.
Na wierzch posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Składniki:
200 g masła
2,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru pudru
1 jajko
1 łyżka cukru z wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem a potem zagnieść.
Ciasto włożyć do lodówki na 15-20 minut, nie będzie tak kleić się do dłoni.
Uformować małe kulki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą i spłaszczyć.
Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec ok. 8-9 minut aż brzegi delikatnie się zezłocą.
Na wierzch posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Komentarze