Czasami kiedy już na prawdę nie mam pomysłów, robię tzw. przegląd lodówki i gotuję coś z niczego. Tym razem wrzuciłam do garnka parę składników, wymieszałam i wyszło coś pysznego. Jest to również sposób na szybki i nie wymagający zbytniego poświęcenia czasu obiad. Polecam ten przepis:)
Składniki:
1 główka kapusty
2-3 kiełbasy myśliwskie
2 papryki czerwone
około 5 ziemniaków
przecier pomidorowy
1 pęczek kopru
3 łyżeczki tymianku
2 łyżeczki bazylii
3 łyżeczki oregano
2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Przygotowanie:
Kiełbasę obieramy, kroimy w półksiężyce.
Kapustę szatkujemy, paprykę kroimy w małe paseczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy kiełbasę na złoty kolor.
Dodajemy paprykę i razem dusimy około 5 minut.
Następnie wrzucamy kapustę i po 5 minutach kawałki ziemniaków.
Całość zalewamy około 500 ml wody, dodajemy przecier, przyprawiamy, dokładnie mieszamy i gotujemy pod przykryciem do miękkości kapusty i ziemniaków.
Na koniec dodajemy posiekany koper i mieszamy.
Podajemy na gorąco jako samodzielne danie.
Smacznego:)
Składniki:
1 główka kapusty
2-3 kiełbasy myśliwskie
2 papryki czerwone
około 5 ziemniaków
przecier pomidorowy
1 pęczek kopru
3 łyżeczki tymianku
2 łyżeczki bazylii
3 łyżeczki oregano
2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Przygotowanie:
Kiełbasę obieramy, kroimy w półksiężyce.
Kapustę szatkujemy, paprykę kroimy w małe paseczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy kiełbasę na złoty kolor.
Dodajemy paprykę i razem dusimy około 5 minut.
Następnie wrzucamy kapustę i po 5 minutach kawałki ziemniaków.
Całość zalewamy około 500 ml wody, dodajemy przecier, przyprawiamy, dokładnie mieszamy i gotujemy pod przykryciem do miękkości kapusty i ziemniaków.
Na koniec dodajemy posiekany koper i mieszamy.
Podajemy na gorąco jako samodzielne danie.
Smacznego:)
Komentarze