Uwielbiam każdego rodzaju zapiekanki, ale ta jest zabujczo pyszna i prosta w przygotowaniu. Zapraszam po przepis:)
Składniki:
pierś z kurczaka 400 g
Przyprawa do mięs Knorr 1 łyżka
pieczarki 200 g
ziemniaki 700 g
Francuska zupa cebulowa Knorr 1 opakowanie
śmietana 18% 400 ml
starty żółty ser 100 g
olej 3 łyżki
Przygotowanie:
Mięso i pieczarki pokrój w kostkę, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż w garnku.
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, wrzuć do garnka i chwilę smaż.
Dodaj śmietanę i zupę Knorr, wszystko zagotuj.
Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, delikatnie ugniatając tak, aby wszystkie składniki dobrze do siebie przylegały.
Posyp żółtym serem.
Przykryj i piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C.
Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę, aby ser się zapiekł.
Smacznego:)
Składniki:
pierś z kurczaka 400 g
Przyprawa do mięs Knorr 1 łyżka
pieczarki 200 g
ziemniaki 700 g
Francuska zupa cebulowa Knorr 1 opakowanie
śmietana 18% 400 ml
starty żółty ser 100 g
olej 3 łyżki
Przygotowanie:
Mięso i pieczarki pokrój w kostkę, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż w garnku.
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, wrzuć do garnka i chwilę smaż.
Dodaj śmietanę i zupę Knorr, wszystko zagotuj.
Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, delikatnie ugniatając tak, aby wszystkie składniki dobrze do siebie przylegały.
Posyp żółtym serem.
Przykryj i piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C.
Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę, aby ser się zapiekł.
Smacznego:)
Komentarze