Kochani po dłuższej przerwie wracam z nowym pomysłem. Od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie by zrobić te ciasteczka i dziś w końcu się za to zabrałam:) Zapraszam Was serdecznie po przepis jak i również do obserwowania mojego bloga. Postaram się być już znowu częściej i wrzucać jakieś przepyszne przepisy:)
Składniki:
- 350- 400 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 200 g cukru
- 1 łyżka mielonego imbiru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 125 g masła
- 75 g płynnego miodu
- 1 rozkłócone jajko
Przygotowanie:
Mąkę, cukier, imbir, sodę oczyszczoną i sól przesiej przez sito do dużej miski.
Masło z miodem roztop na małym ogniu, cały czas mieszając. Zdejmij z płyty grzewczej. Odstaw do ostygnięcia.
Roztopione masło z miodem przelej do suchych składników.
Dodaj jajko i Wyrób gładkie ciasto.
Podziel ciasto na kulki tej samej wielkości.
Każdą rozpłaszcz i przełóż na natłuszczone lub wyłożone pergaminem blachy.
Zachowaj odstępy między ciastkami.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 10 minut.
Smacznego kochani:)
Składniki:
- 350- 400 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 200 g cukru
- 1 łyżka mielonego imbiru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 125 g masła
- 75 g płynnego miodu
- 1 rozkłócone jajko
Przygotowanie:
Mąkę, cukier, imbir, sodę oczyszczoną i sól przesiej przez sito do dużej miski.
Masło z miodem roztop na małym ogniu, cały czas mieszając. Zdejmij z płyty grzewczej. Odstaw do ostygnięcia.
Roztopione masło z miodem przelej do suchych składników.
Dodaj jajko i Wyrób gładkie ciasto.
Podziel ciasto na kulki tej samej wielkości.
Każdą rozpłaszcz i przełóż na natłuszczone lub wyłożone pergaminem blachy.
Zachowaj odstępy między ciastkami.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 10 minut.
Smacznego kochani:)
Komentarze